Betal med Klarna eller Vipps
Fri frakt i Norge.
Checkout
Total: 0,-

Login

Shopping Cart / 0 products

Your cart is empty

Not sure where to start?
See our new products
Checkout
Total 0,-
Betal med Klarna eller Vipps | Fri frakt i Norge.

Spørsmål og Svar

HVORDAN FESTER JEG BIRNABAGEN TIL BÆRESELEN OG BÆREMEISEN?

På vår instagramkonto ligger flere videoer som viser forskjellig bruk av Birnabagen og forskjellige måter å montere Birnabag på bæresele og bæremeis. Vi har også egen side for montering på bæremeis

 

PASSER BIRNABAG TIL VÅR BÆREMEIS?

Ja Birnabag passer alle bæremeiser vi har funnet, både nye og gamle, store og små. Det er flere justeringsmuligheter som gjør Birnabag skreddersydd til din bæremeis. Se insta- og youtubevideoer som viser monteringen på forskjellige bæremeiser. 

 

PASSER BIRNABAG TIL VÅR BÆRESELE?

Ja, Birnabag kan snurpes sammen og gjøres mindre slik at den passer utenpå bæreseler. Dette var det faktisk kundene våre som fant ut. Det er flere muligheter for justeringer, slik at posen kan gjøres liten. Snurp den sammen i sidene, under, oppe ved hetten og i front foran, og putt overskuddsremmene i de små lommene slik at de ikke kommer i veien. Deretter festes Birnabagen til bæreselen med remmene inne i posen ved hetten. Se instavideoer som viser monteringen.  

 

PASSER BIRNABAG TIL BÆRESJAL?

Ja faktisk. Tidligere har vi svart nei på dette spørsmålet, men så sendte en kunde en video som viste at den passet til bæresjalet også. Hun bar da ungen på magen, og festet den på samme måte som til en bæresele. 

 

NÅR KAN BARN SITTE I BÆREMEIS?

Vanligvis fra ca. 9 måneders alder, men dette varierer. Barnet må kunne sitte oppreist på egen hånd før det settes i en bæremeis. Husk gradvis tilvenning. 

 

HVOR LENGE KAN BARN SITTE I BÆREMEIS? 

Bæremeiser har en maksvekt-begrensning som varierer fra meis til meis, oftest i underkant av 20 kg., noe som er gjennomsnittsvekten til en 4 åring. En Birnabag vil fungere utenpå en bæremeis til ca. 3-års alder.
Brukes Birnabag separat som varmepose kan den brukes til ca. 5 års alder.

 

KAN BIRNABAG BRUKES SOM SOVEPOSE?

Ja, birnabag kan brukes som sovepose eller varmepose som vi liker å kalle den, da den ikke er tykk som en dunpose. Barnet vil trenge ekstra beskyttelse om det er kaldt.  Den kneppes igjen med  knapper i front, og vi anbefaler sterkt at de avtagbare remmene inne i Birnabagen fjernes når den brukes som sovepose/varmepose. 

 

HVOR MYE VEIER BIRNABAG?

Vår nåværende Birnabag Nordic veier ca. 1,1 kg. De forskjellige produksjonene har variert fra Birnabag Arctic på ca. 1400 gram til Birnabag Nordic på 1100 gram.

 

ER BIRNABAG VANNTETT?

Birnabag er vannavvisende. Det vil si at den holder regnet ute lenge. Tilbakemeldinger vi har fått så langt er at den har holdt tett i regnvær over mange timer, uten at barn har blitt våte. Ytterstoffet har 2000 mm regnsøyle. Birnabag er vindtett, vannavvisende og fôret.

 

KAN SOLTAKET PÅ BÆREMEISEN BRUKES NÅR BIRNABAG ER MONTERT PÅ MEISEN?

Ja størrelsen på hetten på Birnabag går utenpå alle soltak vi har funnet. Det er en fin kombinasjon å slå opp soltaket på bæremeisen og bruke hetten på Birnabag samtidig. Hetten kan justeres i størrelse. Er det dårlig vær kan den snøres sammen i front som en ekstra beskyttelse mot været.

 

HVOR MYE KLÆR MÅ BARNET HA PÅ i MINUSGRADER I BÆREMEIS MED BIRNABAG?

Det er mange faktorer som spiller inn for å bedømme hvor mye bekledning og beskyttelse et barn trenger når det sitter stille. Barnets alder, solpåvirkningen, vindfaktoren, luftfuktigheten og temperaturen har betydning. Utfra temperatur alene kan en derfor ikke gi et eksakt svar på hvor mye et barn vil trenge av ekstra beskyttelse mot vær og vind når det sitter i en bæremeis.

 

VIL BIRNABAG HOLDE BARNET VARMT I MINUSGRADER?

Dette er et spørsmål vi har fått flere ganger.
Da Birnabag er vindtett, vann-avvisende og fóret vil den bidra til å holde barnet varmt. Generelt sett anbefaler vi at barnet har på uteklær. Ved minusgrader kan det i tillegg være greit med et stort ullskjerf eller lignende som tetter ekstra omkring barnet og spesielt omkring hodet og halsen. Avhengig av kulden og lengden på turen kan en vurdere ekstra påkledning eller et teppe inne i Birnabagen.
En må være særlig oppmerksom og følge med på om barnet i bæremeisen fryser, særlig når de er så små at de ikke kan uttrykke seg så godt. Det viktigste blir å følge med på hvordan barnet har det underveis, at det ikke blir for varmt eller for kaldt, med eller uten varmepose.

 

NÅR BRUKE BÆREMEIS?

Bæremeis kan brukes til barn fra ca. 9 måneder til ca. 3 år, og er en ypperlig måte å frakte ungen på både i byen, i marka og på fjellet. På vinteren kan det være vanskelig å bruke vogn på grunn av snø, da kan en bæremeis med en Birnabag utenpå være er god løsning. Med bæremeis har en også hendene fri til å leie eller trille søsken, eller gjøre andre ting. 

 

HVORDAN JUSTERE BÆREMEIS?

De forskjellige bæremeisene har mange muligheter for justering, både for den som skal bære og for den som skal sitte trygt og behagelig. Det kan være lurt å sette seg inn i justeringene før en setter ungen i meisen og før en tar den på. Først og fremst finn ut hvordan ungen skal festes trygt. De små kan være ganske smidige og komme seg ut av en sele som ikke er festet riktig og stramt nok. Går du på tur alene med ungen er det ikke alltid så lett å få med seg hva som skjer der bak hele tiden. 

 

HVILKEN BÆREMEIS SKAL VI VELGE?

Det er mange gode bæremeiser på markedet. Prøv bæremeisen før du kjøper, finn en som passer deg godt ergonomisk, og sett deg inn i alle mulighetene for justering. Barnet skal også sitte godt og trygt, og det bør være forbøyler slik at hun eller han kan avlaste trykket og lettere endre sittestilling underveis. Og Birnabag passer som skreddersydd til enhver bæremeis takket være de praktiske justeringsmulighetene. 

HVILKEN BÆRESELE SKAL VI VELGE?

Det er mange gode bæreseler på markedet, og her også gjelder å prøve den først og sette seg inn i hvordan den kan justeres for å passe deg og ungen best mulig. 

NÅR KAN BABYEN BÆRES I BÆRESELE?

 Å bære babyen i bæresele gir nærhet og trygghet. Babyer kan vanligvis bæres i sele fra de er nyfødte, men da i korte  stunder av gangen, og selen må være beregnet for nyfødte. Bruk hendene dine til å gi ekstra støtte til babyens hode og rygg når du kan for å minemere belastningen. Velg seler som gir god støtte, ikke minst for hodet, og som har mulighet for at barnet kan sitte begge veier etterhvert som som 'vokser' med barnet. 

Det første halvåret er det anbefalt at babyen vender inn mot den som bærer, senere kan det være fint å ha mulighet til å variere sittestillingen begge veier. Følg med så ikke babyen blir for varm mot kroppen din. 

Eller er det lurt å prøve selen selv også for å kjenne om den har god passform. 

 

 

Product has been added to shopping cart